10 stappen voor een eenvoudig huwelijk

Corey Allan is een Amerikaanse relatietherapeut die met z’n eBook ‘Simple Marriage‘ een inspirende kijk geeft op het huwelijk (en in princiepe elke relatievorm). Hij doet dit op een typische Amerikaanse ‘Je kan je leven zélf maken’ manier. Een eenvoudig huwelijk is een huwelijk dat frustraties allerhande tot een minimum brengt. Frustraties zoals: geen tijd voor elkaar, teveel ‘moeten’ en te weinig ‘mogen/kunnen’,  communicatieproblemen, slechte sex enz… Belangrijke elementen die hij als oplossing ziet:

  • spiritueel groeien, kortom diepgang zoeken in je leven
  • niet zeuren maar oplossingen aanbieden
  • in je communicatie duidelijke ik-boodschappen gebruiken
  • simpel leven
  • samen-leven met anderen

Hij heeft de mosterd gehaald bij Zen, dus veel ‘ less is more’ toestanden. Wat mij trouwens opvalt is dat er héél veel goeie tips te vinden zijn op het internet. Ook de damesbladen brengen je vaak met 10 tips voor een beter sex-leven. Om er echt profijt aan te hebben is het goed om deze tips ééntje per keer tot je te nemen. Kies bv. op zondag één tip eruit en ga er één week mee aan de slag. Het leukste is het als je dit samen met je levenspartner doet. Je partner kiest een andere tip. Na die week bespreek je samen met je partner hoe het was: wat vond je interessant? wat was moeilijk? Dan pikken jullie samen weer een nieuwe tip eruit. Misschien kan je de tip noteren op een persoonlijk krijtbord. Hang dit op een goed zichtbare plek zodat je er geregeld aan wordt herinnerd. Ik zie het als een betere versie van de -soms wat belerende- Bond zonder naam-campagnes.

Zie het als een reis die je samen maakt door je relatie: als je dus onderweg nieuwe interessante zaken ontdenkt, neem die dan op, misschien vormen ze voer voor een nieuwe tip op zondag ? Wees flexibel hierin, die tien tips van Flair hoeven niet per sé allemaal gedaan te worden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *