Mannen en hun fantasieën – Interview Flair magazine

Enkele quotes uit het interview:

Mannen denken meer aan seks dan vrouwen. Wie de logica respecteert, kan daar dus uit concluderen dat mannen dus ook meer over seks fantaseren dan vrouwen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen helemaal geen seksuele fantasie hebben. Al merk ik over het algemeen wel een verschil in die fantasieën. Vrouwen fantaseren eerder over seks in een onderdanige rol terwijl mannen zich in hun fantasieën vaak heer en meester wanen.

Mannen fantaseren over seks omdat ze dat gewoon leuk vinden. Het zijn dagdromen die in wezen niet veel verschillen met alledaagse fantasieën, zoals de loterij winnen. Ze creëren even hun eigen werkelijkheid en dat is heel normaal en gezond. In die fantasieën krijgen ze een eerste indruk van hoe het zou kunnen zijn. Die fantasieën zijn ook belangrijk om voor jezelf uit te maken wat je zelf belangrijk vindt.

Op zich is geen enkele fantasie pervers. Er zijn natuurlijk in onze samenleving natuurlijk heel wat opvattingen over wat kan en niet kan, waardoor sommige mensen schrik krijgen om te dromen over wat niet aanvaard is. Het is heel belangrijk dat je open met je partner kan communiceren over die fantasieën, hij wil zich immers aan je tonen zoals hij is. Als hij het gevoel heeft dat hij zijn fantasieën bij je kwijt kan, zal hij zelf makkelijker een onderscheid kunnen maken tussen wat hij droomt en wat de werkelijkheid hem biedt. Als hij zijn fantasieën niet bij je kwijt kan, kunnen ze wel eens obsessies worden die ook zijn gedrag gaan beïnvloeden.

Het is niet voor elke man even gemakkelijk om met zijn diepste seksuele zieleroerselen naar buiten te komen. De meeste mannen moeten dus aangemoedigd worden om hun fantasieën te delen. Er zijn verschillende manieren om te weten te komen waarover je partner droomt. Zo kan je zelf beginnen vertellen over je eigen fantasie. Als je jezelf blootgeeft, is het voor hem makkelijker dat ook te doen. Je kan hem ook verrassen door iets te doen wat hij niet gewend is. Dat kan gaan van een sexy lingeriesetje tot tickets voor een concert. Op die manier creëer je een aangename sfeer waarin je makkelijker kan communiceren. Het is alleszins belangrijk om te tonen dat je openstaat voor alles wat hij kan of wil zeggen. Het is ook heel belangrijk dat je het juiste moment kiest om erover te praten.

Dat je niet meteen warmloopt voor elke fantasie die hij met je deelt, spreekt voor zich. Toch is het heel belangrijk om niet meteen beoordelend te reageren. Als je zijn voorstel niet zit zitten, denk dan even na wat jou er juist in tegensteekt. Daarna kan je eventueel een alternatief geven. Geef hem alleszins het gevoel dat je naar hem luistert en hem niet afwijst.

Eén gedachte over “Mannen en hun fantasieën – Interview Flair magazine”

 1. Ik ben moeder van 42, mijn nichtjes en dochter kopen flair net als ik vroeger… . Ik begrijp dat u het heeft over “openheid”.
  Wat ik echter sterk mis is dat “fantasie nu net fantasie” is en vaak “fantasie” moet blijven, dat er een risico bestaat dat een vrouw “niet bij zichzelf blijft” … om haar partner te behagen en dat het haar zwaar opbreekt psychologisch, alsook de relatie misschien … en dat het zo uiteindelijk hun kinderen zijn die er het slachtoffer van worden. Dit is de realiteit.

  Onderling respect, dat seks leuk is en een “genotsmiddel” is, en dat dat oké is, maar tevens verslavend (grenzen worden verder en verder verlegd) kan zijn en dat je jezelf uit liefde voor de ander kan wegcijferen …, en dat dat dan niet oké is, … het noodzakelijke bij zichzelf blijven, over het gevaar heeft Flair niets gezegd in het artikel?

  In tegendeel, “in de publicatie” verwittigt U jonge meiden ervoor dat de fantasieën van hun vriend “obsessies” kunnen worden. (?)
  Dat is echt jammer naar de opvoeding, bescherming van onze jongeren toe. Flair wordt ook gekocht door meisjes van 15 (nog niet volwassenen).

  Alles kan en alles mag wat mij betreft, maar jongeren moeten “breder” geïnformeerd, fantasie “op zich” is gezond. Maar om alles in werkelijkheid om te zetten, gaat volgens mij ten koste van intimiteit en respect. En het houdt zeker gevaar in, … je “driften” laten beïnvloeden om de morgen erop te “walgen” van jezelf … . Het gebeurt.

  Als je het idee hebt om je beste vriendin mee in bed te nemen … , is daar een groot gevaar aan! Ik vermoed dan ook (echt betreurenswaardig) dat Flair op deze manier hun verkoopcijfers de hoogte in jaagt, jammer, ik stel me vragen bij hun verantwoordelijkheidsgevoel maatschappelijk. Niemand wil dat zijn kind, éénzijdig, onvolledig geïnformeerd wordt en gestimuleerd, nieuwsgierig gemaakt wordt, wordt om op deze manier te gaan experimenteren. Het hoort er allemaal bij, lijkt het.

  Ik heb inderdaad zelf in m’n kennissenkring, vriendinnen die na 15 jaar huwelijk (gemiddeld) (ongelooflijk hoe lang vrouwen het volhouden! De schade is des te groter!) gescheiden zijn door dit soort escapades. Eentje walgt nog steeds van zichzelf door wat ze allemaal voor haar partner deed om deze te behagen. Ikzelf zou het nooit zover laten komen … maar het is niet iedereen gegeven om de kracht te hebben bij zichzelf te blijven. De vrouwen waar ik over spreek, … de ene is een echte “gever”, de andere voelde zich “afhankelijk” van haar partner, nog een ander bleef voor haar kinderen bij haar man, eentje dacht dat ze het alleen niet redde … . Eentje heeft de moed en het geld om wekelijks met haar kind naar een psycholoog te stappen omdat het kind gevolgen heeft van de ruzies en de scheiding. Zij voelt zich bovendien nog schuldig ook. Dus laat ons aub onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en niet meewerken aan dat soort publicaties aub.

  Ik hoop aan mijn dochter en zoon mee te geven dat “respect” belangrijk is. Een fantasie moet in bepaalde extreme (gevarenzone) gevallen, in het hoofd blijven en dan enkel is het fantasie … . Jongeren kunnen best creatief zijn zelf.

  Wat onderscheid de mens van een dier … ? Dat wij beschaafd zijn. Wij hebben onze driften onder controle en wij genieten zonder dat het een “onweerstaanbare drang” wordt, dacht ik, jammer dat dat niet weergegeven wordt. Je hebt altijd de keuze, ten minste in een wederzijds waardevolle en respectvolle relatie. Je moet “neen” kunnen zeggen zonder angst te hebben dat je vriend geobsedeerd raakt door jou “neen”. Als hij toch geobsedeerd wordt, denk ik dat het tijd is om “hem” hulp te laten zoeken bij de therapeut! Of i.n. de relatie uit zelfbehoud te beëindigen. Wil je een gelukkig mens zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *