Massage

Een erotische massage kan een fantastisch voorspel zijn om daarna de beleving en intensiteit van de seks te verhogen. Het kan ook een manier zijn om de alledaagse seks op te heffen tot iets speciaals: je besteedt tijd / aandacht voor elkaar. Dit kan je als koppel dichter bij elkaar brengen.De twee sleutelelementen zijn: diepe ontspanning via suggestie en het ontdekken van jullie lichaam.

Erogene Zones

De hele mens is in principe één erogene zone, al zullen de ‘traditionele’ erogene zones vaak sneller voor opwinding zorgen. Er is vaak een verschil in beleving van deze erogene zones bij man en vrouw en tussen personen onderling. Het blijkt bijvoorbeeld dat mannen minder erogene zones hebben dan vrouwen. Of … staan mannen minder open voor hun niet alledaagse erogene zones? Vrouwen vinden een erotische massage heerlijk en een vinden het een belangrijk onderdeel van bevredigende seks.

Je hebt naast de traditionele erogene zones bepaalde zones (bijvoorbeeld schouders, nek, armen en benen) die je stevig kan masseren. Dit werkt eerder ontspannend dan erotiserend. Door te experimenteren kom je erachter welke zones bij je partner erogeen zijn en welke meer bedoeld zijn om te masseren.

Nek en hals

Voor veel vrouwen (minder voor mannen) is dit een zeer erogene zone. Door haar hier zachtjes te strelen of te zoenen (tot en met achter de oren toe) kan voor haar erg opwindend zijn. Het kan ook lekker zijn als je zachtjes bijt. Je kan ter ontspanning beginnen met de massage van de nek (gebruik goed je vingers en handen).

Schouders en rug

Dit is een gebied wat zich zowel leent voor een iets stevigere als een erotische massage. Belangrijk is alle beweging op de rug uit te voeren in de richting van het hoofd. De schouder(bladen) masseer je met de binnenkant van je vlakke hand. Wrijf met soepele ronddraaiende beweging naar buiten. Werk zo omhoog tot aan de schedel.

De rug masseer je met de buitenkant van je hand. Maak een beweging van boven naar beneden (van de nek tot net boven de billen). Ook dit is net als schouders, nek en hals een zone waar je kunt beginnen met een iets stevigere massage (binnenkant vlakke hand) om dan langzaam over te gaan naar een erotische massage.

Borsten

De buitenkant en de zone waar de borsten overgaan op het lichaam is een gevoelige plek bij zowel mannen als vrouwen. Hier kun je zachtjes strelen met de binnenkant van je hand. Het resultaat kan zijn dat de tepels hard worden. Of leg de binnenkant van je handen op de borsten en wrijf langzaam zodat jij de warmte van je hand overstraalt.

Mannen: Gebruik haar tepels niet als radioknoppen maar knijp zachtjes met je duim en wijsvinger. Bijten mag ook maar wees heel voorzichtig!

Binnenkant ellebogen en knieën

Door met de buitenkant van je hand hier te strelen stimuleer je deze erogene zone. Leuk hierbij is een ganzenveer waarbij je met de ‘pen’ kant zachte streepjes trekt.

Buik en navel

Hier bevind zich ook de ‘solar plexus’. Dit is een plek waar veel zenuwen bij elkaar komen. Door met de buitenkant van je hand van boven naar beneden (Fase 1: tot aan de navel) te bewegen is het erg opwindend. Fase 2 is dezelfde beweging van navel tot aan de venusheuvel of schaamstreek rond de penis.

Plooien in zij en schaamstreek

Een uitstekende erogene zone om te stimuleren. Maak ook een beweging met de buitenkant van je hand van buiten naar binnen (tot aan de schaamstreek).

Binnenkant bovenbeen

Zeer gevoelig en erogeen omdat deze zone ook in de buurt van haar vagina ligt. Hier kun je ook met de buitenkant van je hand een beweging van beneden naar boven maken (niet tegen haar vagina komen).

Plooien billen

Je kunt deze zone eerst voorzichtig met de buitenkant van je hand of een vinger stimuleren. Hierna kan jij je handen op de billen leggen en met je duimen van binnen naar buiten bewegen. Mooie zone om ook met een ganzenveer te bespelen.

Voeten

Een voetmassage is heerlijk ontspannend voor zij die daar tegen kunnen. Strek en buig de voet zachtjes alle richtingen in om hem los te maken.
Masseer met je vingers alle kootjes van de tenen totdat zij soepel aanvoelen. Trek tot slot met duim en wijsvinger zachtjes aan elke teen. De wreef masseer je door afwisselend met de linker- en rechterhand in de voet te knijpen en maak hierbij een strijkende beweging richting tenen. Maak vervolgens met je vingertoppen of duim kleine cirkeltjes (van binnen naar buiten).

Hulpmiddelen

De werking van de handen is nu besproken: wat kun je nog meer gebruiken om het erotische gehalte te doen stijgen?

Het allerbelangrijkste: neem tijd en wees suggestief in je bewegingen

Heb je geen of weinig tijd? Voel je weinig voor het idee van een erotische massage? Doe het dan ook niet. Laat het aan de ander over (als die dat wel wil). Om erotisch te masseren moet je tijd, geduld en
passie hebben. Zo alleen geniet je er beiden optimaal van!

Massageolie of glijmiddel

Onmisbaar om lekker en soepel te kunnen masseren. Gebruik niet te veel maar matig om voldoende contact te houden. Bovendien wordt het dan ook geen glij- en glibberpartij. Heel belangrijk: Zorg dat de olie of middel niet koud is. Niets is erger om naakt in een behaaglijke kamer te liggen en dan koude massageolie of glijmiddel te voelen. Vrij je met condooms? Zorg dan dat je een olie of glijmiddel op waterbasis gebruikt wat de structuur van het condoom niet aantast.

Ganzenveer

Het klinkt romantisch én het doet nog steeds wonderen. Met de ganzenveer kun je ontzettend goed de gevoelige erogene zones strelen. Dit kan zowel met de veer (voor een zachte streling) zelf als met de ‘pen’ -kant (voor een meer kietelende streling).

IJsblokjes

Koud kan ook erg opwindend zijn. Let wel op dat je de plekken niet

‘onderkoelt’ dan kun je weer opnieuw beginnen om ze op

te warmen. En ijs smelt dus dat geeft altijd water. Denk aan een handdoekje.

Optimaal comfort

Verzorg je massage-omgeving. Dit betekent een warme (slaap)kamer met eventueel kaarsen (let op voor vuur!) en een heerlijke zachte ondergrond waar je beiden op kunt liggen. Zorg eventueel voor een rustig en ‘easy-going’ muziekje (repeat stand aanbevolen!). Zorg dat je ongestoord bent door een deurbel of (mobiele)telefoon. Gebruik eventueel wat wierook.

Handdoek(en)

Mocht je uitschieten met de olie of voor wat dan ook, een handdoek is altijd welkom en bruikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *